Kreatief werken met jongeren

Verslag Kinderdriedaagse (maandagmiddag)

Het oogstfeest

Na het middageten merken we dat uit het zaadje al een klein plantje is gegroeid. Omdat dit zaad vanuit de Bron der Begeerte groeit, zal de boom heel snel groeien en zeer vruchtbaar zijn. Inti, Ludwig en Esperanza bedenken dat we elk jaar een Oogstfeest kunnen vieren, waarin we de vruchten van de boom plukken en dat iedereen uit het rijk dan één vrucht mag eten. Zo zal iedereen iets meer zijn verlangens kunnen vervullen.

Terwijl Inti, Ludwig en Esparanza verder praten over het oogstfeest komen Lester en Amaru al giechelend de zaal binnen gewandeld. Daar lijkt ook wel iets moois te bloeien! Samen met de Aztilani gaan we aan de slag om het oogstfeest voor te bereiden. Hierbij gebruiken we onze vernieuwende ideeën, maar hebben ook respect voor de oude tradities van de Aztilani.

Het eerste oogstfeest is een groot succes! Lekker eten (wraps) en spectaculaire voorstellingen: wauw. Samen wandelen we nog tot aan de bron. De boom die in de bron groeit draagt ondertussen één vrucht! We plukken deze vrucht en verdelen de gouden zaden ervan onder alle ontdekkingsreizigers. We besluiten dat het tijd wordt om verder te trekken, we moeten nieuwe gebieden verkennen en daar het zaad van de boom planten om de wijsheid, schoonheid en kracht verder te verspreiden in de wereld. Amaru en Lester verklaren elkaar – uiteindelijk - hun liefde en besluiten samen Aztilan te verlaten. We genieten verder van het oogstfeest, feesten tot in de late uren en kruipen dan moe maar voldoaan onder de wol. Wat een geweldig land, Aztilan, we zullen het missen.