Kreatief werken met jongeren

Verslag Kinderdriedaagse (maandagochtend)

We maken de bron onschadelijk!

’s Ochtends merken we dat het genezingsritueel van de Aztilani maar tijdelijk heeft gewerkt: na het ontbijt vinden een aantal ontdekkingsreizigers de bron opeens toch niet meer zo gevaarlijk en willen ze ons overtuigen er nog eens naartoe te gaan. Napu & Tclatatecutli vertellen ons dat de Bron altijd gevaarlijk zal blijven voor mensen, dus dat we Aztilan maar beter kunnen verlaten. Dat is echter buiten onze ondernemende en oplossingsgerichte wetenschappersspirit gerekend! We willen eerst onderzoeken of er geen manier is om de Bron onschadelijk te maken en op een goede manier te gebruiken. Napu, de oudste Aztilani die ons nog steeds niet echt vertrouwd – vindt dit geen goed idee en geeft ons een ultimatum: als we er niet in slagen om de bron onschadelijk te maken tegen de avonden, moeten we Aztilan verlaten.

Lester vertelt ons dat hij bij het bestuderen van de ruïnes duidelijke sporen heeft gevonden van oeroude beschavingen. Inti komt tussenbeide: hij vertelt ons dat er ook binnen de Aztilani verschillende generaties onderzoekers zijn geweest die hebben geprobeerd de bron onschadelijk te maken. Deze kennis is verloren gegaan, maar als we de geesten van de onderzoekers kunnen bereiken, kunnen we hun kennis over de bron gebruiken.

Onmiddellijk starten we onze zoektocht naar geesten. We vinden de geesten vrij snel, maar we kunnen niet zomaar met hen communiceren doordat ze in een parallelle tijdzone leven. Aan de hand van artefacten van de geesten ontwikkelen we rituelen waardoor we met de geesten communiceren. Nu vertellen de geesten ons verhalen, al werken ze deze nooit volledig af. Wij werken de verhalen af waaruit de geesten vervolgens spreuken afleiden. De geesten vertellen ons ook dat we stoffen moeten gebruiken om de bron onschadelijk te maken. Om deze stoffen te vinden moeten we op missie, daar deinzen wij ontdekkingsreizigers natuurlijk niet voor terug. We gaan op tocht en kunnen alle stoffen verzamelen die we nodig hebben om de bron onschadelijk te maken. Tot slot geven de geesten ons gouden zaden. Esperanza & Inti denken na over wat we nu moeten aanvangen met de spreuken, de stoffen en het gevonden zaad , maar komen niet meteen tot een oplossing.

Plots schiet Ludwig, onze bioloog, wakker! Hij herkent de gouden zaden en weet dat we hieruit een Oerzaad kunnen maken als we er de juiste stoffen aan toevoegen. Dit Oerzaad zou heel krachtig zijn en vele magische eigenschappen hebben. Na een groots ritueel lukt het ons om de gouden zaden om te zetten in het oerzaad. Ondertussen weten Esperanza en Inti hoe we de bron onschadelijk kunnen we maken: de kracht van de Bron is veel te groot voor mensen, maar als we deze kracht sterk verdunnen, zouden we hem wel op een goede manier kunnen gebruiken. Door het Oerzaad in de Bron te planten, zal hierop een boom groeien. Zo kan niemand de Bron nog misbruiken, maar zullen we wel de vruchten van die boom kunnen eten en een beetje van de kracht van de Bron krijgen. We maken de bron onschadelijk en we mogen langer blijven in Aztilan! Hoera!