Kreatief werken met jongeren

Verslag kinderdriedaagse (zondagochtend)

Op tocht met een druppel

Tijdens het ontbijt doen EsperanzaMassimiliano, Lester, Victoria Anders en Ludwig heel vreemd. We weten niet juist wat er aan de hand is, maar ze lijken wat afwezig of reageren plots heel heftig, wat is er toch met hen aan de hand? Eens we verzamelen in de onderzoeksbasis kan Lester alvast zijn afwezige gedrag verklaren. Hij droomde deze nacht over zijn geliefde, de knappe jongedame die hij in één van zijn boeken was tegen gekomen. Terwijl Victoria, Anders en Ludwig Lester volop uitlachen, besluiten Esperanza en Massimilianodat we dringend verder moeten bouwen aan de beschaving.

We gaan elk in onze eigen groep om met goede moed verder te koloniseren! De ontdekkingsreiziger vertellen elk aan hun eigen groep dat ze in de ban van de Bron der Begeerte zijn gekomen. Deze nacht hadden ze in hun slaap een visioen over de bron en trokken ze slaapwandelend naar de bron. Daar dronken ze één druppel van het magische vocht en door deze druppel hebben ze nu meer kennis en kracht dan ooit tevoren! Die kennis en kracht willen ze graag met ons delen, daarom besluiten we om niet verder te bouwen aan de beschaving maar op zoek te gaan naar de bron! Tijdens deze zoektocht draagt elke ontdekkingsreiziger zijn kennis en kracht zo goed en zo kwaad mogelijk over.

De ochtend vliegt voorbij en al snel is het tijd om te eten! Deze middag eten we elk in ons kleine groepje (frietjes, mmmmmmmmmmmmmmm!). In de eetzaal aangekomen valt ons oog op een brief. De brief is heel duidelijk: “verlaat dit gebied, dat is in jullie eigen belang. Doe je dit niet, dan zou het wel eens fout kunnen aflopen”. We zijn dus niet alleen in Aztillan, hier leven blijkbaar nog anderen! Maar ontdekkingsreizigers jaag je niet zomaar weg, meer zelfs, we weten perfect waarom we hier weg moeten: waarschijnlijk weten die anderen dat hier zo'n machtige Bron is en willen ze deze voor zich alleen! We besluiten ons niet te laten doen door deze raadgeving en gaan ijverig verder met onze zoektocht naar de bron!

Nu weet elk groepje waar de bron is, maar niemand weet het van elkaar! De ontdekkingsreizigers vragen aan elkaar hoe ver de uitbouw van de beschaving al staat. Iedereen doet alsof ze al de hele dag bezig zijn met het bouwen van huizen, grond om te ploegen en de eerste oogsten binnen te halen.