Kreatief werken met jongeren

Verslag kinderdriedaase (zondagmiddag)

We vinden de bron, hoera!

De bron ligt in de Arena, een grote kampvuurkring waar we rond kunnen zitten. De bron ontspringt in een rots waarvan de inham volledig is toegebouwd met rotsblokken. Elke groep sluit één voor één weg richting de bron – denkende dat ze daar de enige zullen zijn - om stiekem van het water te kunnen drinken. Opeens merken we dat we daar allemaal staan! Samen breken we de rots af en vinden we de bron! Ludwig, Jan-Willem, Frederieke, Massimiliano, Charlotte en Sumi beginnen ruzie te maken over wie nu van de bron mag drinken! Ze beginnen elkaar te duwen en trekken elkaar weg van de bron terwijl ze in gulzige slokken het water van de bron naar binnen werken. Plots lijken Ludwig, Jan-Willem, Frederieke, Massimiliano, Charlotte en Sumi wel bezeten door de duivel! We sleuren hen snel weg van de bron maar ze reageren heel kwaad, dreigen dat ze versterking zullen halen en dat ze terug komen om de macht te grijpen!

We vonden de bron, oh nee!

De Bron heeft duidelijk een destructieve kracht, gelukkig maar dat we er niet allemaal van dronk. We beseffen dat het volk dat ons deze middag bedreigde met de brief, ons net wilde beschermen. We zullen hun hulp nodig hebben om de werking van de Bron teniet te doen en om te zorgen dat niemand nog van de Bron drinkt. We besluiten de bezeten achterna te gaan en komen uit bij een open plek. Hier houden we halt, we weten dat ze hier in de buurt moeten zijn. Esperanza herkent dit gebied vanop oude zeemanskaarten. Hier zouden stenen met magische krachten te vinden moeten zijn. Deze stenen kunnen iedereen die bezeten is door een bepaald verlangen afweren.

In eerste instantie willen we er vooral voor zorgen dat de bezeten ontdekkingsreizigers niet tot bij de bron kunnen geraken. Daar kunnen de stenen met magische krachten ons bij helpen. Met deze stenen kunnen we een gebied afbakenen dat als krachtveld alle bezetenen tegen houdt. We verdelen ons in 12 team en gaan op zoek naar de stenen! Deze stenen verzamelen we op een centraal punt, waar we een cirkel maken waar de bezetenen tijdelijk niet meer uit kunnen, dat geeft ons de kans om een plan te bedenken.

Eens we dit gebied hebben afgebakend, lokken we de bezetenen erin. Zolang ze in dat gebied vast zitten, kunnen we hen proberen te genezen.  De vraag is natuurlijk: hoe kunnen we de bezetenen genezen? We trekken verder het bos in en gaan op zoek naar het volk dat ons waarschuwde. Na een stevige wandeltocht – we bevinden ons ondertussen al diep in het bos – vinden we bomen waarop symbolen zijn geschilderd. We volgen deze symbolen en komen uit bij 4 mensen die zichzelf ‘de Aztilani’ noemen. De oudste van de Aztilani is Napu. Tclatatecutli is een Aztilani met spirituele krachten en Inti is de jongste Aztilani. Amaru is een jonge, knappe vrouw. Zou dit de vrouw uit Lester’s boek zijn?

De Aztilani vertellen ons dat er een manier is om om de bezetenen te genezen. Met een spreuk, een aantal kruiden, bijzondere bewegingen en symbolen kunnen we de bezetenen terug normaal maken. Het lukt ons heel snel om alle bezetenen in een cirkel te krijgen en met de hulp van de Aztilani lukt het ons ook om hen te genezen. We bedanken de Aztillani uitgebreid en komen te weten dat niet Massimiliano verantwoordelijk was voor de sabotage van onze maquette, maar de Aztilani! Wat een dag! Gelukkig maar dat iedereen genezen is.